Items filtered by date: December 2012

Instagram kan bare sidde og se til imens folk i store tal lukker deres konto i protest!

Jeg har ikke lukket min konto (endnu) - De lover bod og bedring, så jeg har besluttet mig for lige at se tiden an og ikke følge masserne. Men jeg har alligevel besluttet mig for at slette de billeder der havde genkendelige personer på.

Det giver mig lige chancen for at understrege mit mantra om sociale medier: "Der er ikke noget der er privat på sociale medier, så lad være med at lægge noget på som du ikke ville have sagt, eller vist frem i bussen"

 

Published in Sociale Medier

Hvordan det?

Der findes store mængder af gratis open source programmer på nettet, som man kan hente og installere på sin PC, helt gratis. Programmerne er i mange tilfælde helt på højde med de programmer som man betaler tusindvis af kroner for. De dækker i hvert tilfælde de fleste små nystartede virksomheders behov. 

Hvad er open-source spørger du måske?

Helt grundlæggende er det en filosofi, der tillader at koden til computerprogrammer er tilgængelig for alle. Alt efter hvilken licens koden distribueres under må man også  frit dele den og bygge yderligere kode på (hvis man kan finde ud af det).

Alt det kan du læse meget mere om på Open source initiative's hjemmeside (åbner i nyt vindue) eller på dansk på wikipedia (åbner i nyt vindue), der i øvrigt også er baseret på open source kode. 

Hvorfor skal jeg interessere mig for det?

Det behøver du sådan set heller ikke, men det vil måske interessere dig, når jeg  fortæller lidt om alle de programmer man efterhånden kan hente på nettet helt lovligt. Programmer som for manges vedkommende er helt eller næsten på højde med "proprietære" programmer ejet af firmaer som for eksempel Apple, Microsoft og Adobe, og som er gratis.

Skynder mig lige at tilføje at jeg ikke er ekstremist og jeg indrømmer blankt at visse programmer bare ikke kan erstattes når man arbejder professionelt med fx. Grafik/Illustration/Video etc. Men når det er sagt så er der open source programmer inden for alle de før nævnte felter der fint dækker de behov man har når man fx er en lille nystartet virksomhed, der hellere vil investere pengene i andre ting end software.

Published in Open Source
Monday, 10 December 2012 00:00

Bruger du det der Google+ ?

Jeg bliver tit spurgt om jeg bruger Google+. De fleste af dem der spørger mig har fået flere invitationer, men synes måske at  de har nået grænsen for hvor mange forskellige sociale netværk de vil bruge deres tid på.

Ja - jeg bruger Google+. Ikke hver dag. Men da rigtig mange af de trendsættende kommunikations- og webfolk er tilstede på Google+ og hovedparten af mit Joomla-netværk  også er der, så  er jeg der selvfølgelig også.

Jeg uddyber, som jeg oftest gør når nye sociale medier bringes i spil, at jeg som regel altid skynder mig at oprette en profil på netværket, og tester de mest gængse funktioner. Om jeg bruger dem aktivt afhænger af flere ting, her kommer de 2 vigtigste:

1) Er der andre i mit netværk der bruger det (det er alt andet lige sjovest at bruge et socialt medie hvis der er nogen at være sociale sammen med)
2) Har de funktioner der adskiller sig væsentligt fra andre sociale netværk.

Ud over at 2 af mine vigtigste faglige informationskilder er på, så har Google+ nogle fordele man ikke kan komme uden om, når man arbejder med web og de udbygger hele tiden med nye funktioner. Her er et par eksempler:

Søgemaskineoptimering (SEO)
Det er nu engang sådan at google er en af de mest brugte søgemaskiner i verden. Og derfor er det ikke så mærkeligt at de sørger for at give SEO point til dem der lægger indhold på google+, derfor kan det godt betale sig at have en profil på google+ så man kan linke til nyheder og blogindlæg derfra. Det giver også gode SEO point at trykke +1 på artikler og indlæg på nettet som man gerne vil forbindes med.

Hangouts
På Google+ kan man mødes i video hangouts, det giver mulighed for at holde gratis online møder med op til 9 venner af gangen. 

Fora
Det seneste skud på stammen af Google+ er at de har lavet grupper. På google+ hedder det Fora. Det ser lovende ud og jeg er allerede blevet koblet på flere faglige grupper. 

Statistikkerne viser at Google+ vokser rigtig hurtigt i øjeblikket, og alt efter hvad man søger i et socialt netværk kan det give god mening at få oprettet en profil og begynde at bruge den.

Hvis du har fået lyst til at se nærmere på Google+ kan du tilføje min profil til en af dine cirkler. 

 

Published in Sociale Medier

Endnu en blog om web og sociale medier...?

Du har muligvis ret. Jeg håber og tror at jeg kan tilføre "blogland" en blog der formidler web og sociale medier på en jordbunden måde i en dansk kontekst.

Det er en idé der har ulmet i et stykke tid, og som jeg nu har besluttet skal føres ud i livet. 

Byd velkommen til WeSoMe

WeSoMe er en faglig blog med fokus på de emner der optager mig i mit arbejdsliv.

Planen er at opbygge en platform hvor jeg kan samle og dele min faglige viden og nyheder om hvad der rører sig på markedet for web og sociale medier. 

Nogen af de emner jeg helt sikkert kommer omkring bliver:

Webudvikling, gadgets, open-source programmer, sociale medier, kommunikation og evaluering af hjemmesider. Hen ad vejen er jeg sikker på der kommer andre emner på listen.

Hvis der er noget du gerne vil have jeg tager op, er du velkommen til at kontakte mig, enten i kommentarfeltet eller via mail.

 

 

 

Published in WeSoMe